Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър 7/8 тв За сега нещата са стабилни,

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър 7/8 тв За сега нещата са стабилни,
Коментари Харесай

Доц. Мангъров за РНК ваксините: В нормални условия производителите щяха да плащат милиони на хората

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър 7/8 тв 

За в този момент нещата са постоянни, хората понижават в болничното заведение, само че сега, в който страната се отвори, ще стигнем предходното състояние, само че това е неизбежно, тъй като страната не може да стои затворена во веко веков. 

Това разяснява в ефира на 7/8 тв доцент Атанас Мангъров.

Това, което ние не желаеме да разберем е каква част от популацията е прекарало този вирус. Защото с цел да се получи така наречен колективен имунитет, би трябвало към 70% от хората да имат антитела, да са се срещнали с вируса. Това става по два метода - да изкараш болестта или да се ваксинираш. Успех ще има, когато има тази цифра 70 на 100 с антитела. Данните от лабораториите демонстрират, че от есента насам към 30-40% на 100 от изследваните са с позитивна проба за антитела. Ако сме наясно какъв брой хора са го срещнали, бихме били по-точни в прогнозите си и проектите, с цел да се спре този епимедичен развой, разяснява той.

При тази ваксина в тялото на човек се вкрава осведомителна РНК, която кара клетките да създава един непознат белтък, поради който имунната система създава избрани антитела, изясни доцентът.

РНК е бъдещето на науката, тя е нещо хубаво, тя ще се ползва и при битката с рака. Ако събитията бяха естествени производителите на ваксини с РНК щяха да заплащат милиарди за застраховането на хората, върху които се ползват имунизациите. Сега това е гратис и виждате, че вложителите печелят добре,  а хората са уплашени, разяснява той.

Ако човек е на възраст, в случай че има купища съпътстващи болести или пък е доста изплашен, да си направи ваксина. Всички ваксини са в трета фаза на изследване. Аз не мога да съветвам коя ваксина да изберете. Много ме учудва, че нашата страна се вживява в ролята надали не на производители на тези ваксини и те ги популяризират и споделят какъв брой са безвредни и положителни. Даже имаше предложение на нашия основен хигиеничен контрольор нашите РЗИ да наблюдават равнището на антителата след няколко месеца, а това е обвързване на производителя. Т.е. ние се набутваме да вършим нещо, което е работа на произовдителя. На страната е обвързване да обезпечи имунизациите да бъдат направени, само че не е нейна работа да ги популяризира и да твърди хората какъв брой са безвредни. Това е смущаващо, тъй като не ние ги произвеждаме, а просто сме ги купили, уточни Мангъров. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР